samozavest banner

Vabljeni na predavanje s praktično delavnico za dvig samozavesti v ponedeljek, 26.6.2017 ob 17h v ČMC Bežigrad na Vojkovo 73 v Ljubljano.

Predavanje in delavnica sta brezplačna. Prijave so odprte do nedelje, 25.6. Udeležbo potrdite na apis@zavodapis.si ali 031 338 616 (Romana).

 

1.del: Vpliv pogovora na samozavest mladih | od 17h do 18:30

 

Predavanje o razvoju potenciala mladih, o samozavesti in osebnostni moči za samoiniciativnost

Na predavanju bo mag. Jelena Ravnjak, psihologinja in magistra kadrovskega manedžementa, spregovorila o psihološkem razvoju mladih ter o vplivu dialoga in komunikacije na pridobivanje samozavesti. Kakšno vlogo igrajo družina, šola, socialni stiki in socialna omrežja?

 

Se mladi zavedajo svojega potenciala ter pomembnosti hrabrosti, da prevzamejo pobudo za pomembne stvari v njihovem življenju? Kako si upati začeti, vztrajati in priti do cilja?

Predavanje bo potekalo v srbohrvaškem jeziku, za prevod bo poskrbljeno.

 

2.del Tehnika “Sidranje” za bolj samozavestno držo | od 18:30 do 20h

 

Praktična delavnica za vse, ki si želite izboljšati komunikacijo, odnose, povečati samozavest, koncentracijo, hitrost pomnjenja in se usmeriti k lažjemu doseganju ciljev in rezultatom.

Viri in sposobnosti, s katerimi lahko dosegate izjemna pozitivna telesna in umska stanja, so že v vas in so dosegljivi. Do njih lahko dostopate, ko se tega naučite, oz. ko vam nekdo pomaga, da znate dostopati do njih. Za vse to so na razpolago različna orodja ali tehnike. Ena izmed najbolj pogostih in uporabnih tehnik je Sidranje.

V sebi lahko ustvarimo različna sidra, ki postanejo sprožilci za določeno notranje stanje ali odziv. Sidra so lahko vizualna/v spomin si prikličemo priljubljeno samozavestno držo in postanemo bolj samozavestni tudi v trenutkih, ko to nismo;  auditivna/smo slabe volje in ko slišimo pesem, ki nas razveseljuje postanemo dobre volje; olfatorna/zavohamo priljubljeno hrano in postanemo lačni. S tem, ko ustvarimo lastna sidra, jih po potrebi in v različnih čustvenih stanjih lahko kadarkoli tudi prikličemo. Npr. na dan nastopa, prezentacije ali izpita oz. ko nastopi nemir ali živčnost, lahko s tehniko sidranja najprej prekinemo nastalo stanje, potem pa vzpostavimo zaželjeno stanje, ki nam pomaga doseči zastavljeni cilj.

Na delavnici se boste s pomočjo sidranja naučili vzpostaviti nova notranja stanja.  

Delavnico tehnike Sidranja bo izvedla Nevija Božič, mednarodna licencirana Coachinja.

PREDAVATELJICI

Jelena RavnjakJelena Ravnjak je pridobila mnogoletne izkušnje tekom sodelovanju z mednarodnimi organizacijami UN, UNICEF, Nansen dialogue. Vrsto let je delala kot mediatorka medetničnega dialoga z mladimi na področjih Kosova in Makedonije. V Sloveniji je delala z ljudmi s poškodbo glave v društvu Vita v Ljubljani.

 

 

 

Nevija BožičNevija Božič deluje kot trenerka, coach in ima številne delovne izkušnje v javnih in zasebnih izobraževalnih institucijah ter več kot 15 let strokovnih izkušenj z delom z mladimi. Mednarodno je licencirana na področjih Teorije zavedanja odnosov (orodje Strength Deployment Inventory I in II, s katerimi prepoznamo lastno notranjo motivacijo, se soočamo s konflikti, izboljšujemo odnose ter izboljšamo učinkovitost ekipe),  Mednarodnega projektnega managementa (IPMA), NLP Praktik , NLP Coach Praktik in NLP Mojster (INLPTA), ECA – Profesionalna Coaching Akademija.

 

Delavnici sta brezplačni, primerni za mlade in mladinske delavce.

Prijave na apis@zavodapis.si ter na tel št. 031 338 616.

Delavnici bosta izvedeni v okviru follow up aktivnosti projekta “Me, Myself and I,” ki ga je koordinirala organizacija Baltic Regional fund, Zavod APIS pa je v projektu sodeloval kot partnerska organizacija. Delavnico organizira Zavod APIS ob podpori ČMC Bežigrad ter v sodelovanju s predavateljicama.