TRUplakat_splet

Z letom 2019 smo zaključili projekt Samosvoja Trubarjeva umetniškega tima v sestavi pisca Jeffa Bickerta, arhitekta Blaža Budje, dokumentarne fotografinje Mance Juvan in grafične oblikovalke Save Kosmač, ki ga je sofinancirala Mestna Občina Ljubljana. Ob tem vas povabimo, da si ogledate njegove rezultate na: www.trubarjeva.si

Umetniki so skozi preplet različnih umetniških praks dokumentirali življenje edinstvene ljubljanske ulice, kjer v živahnem ravnovesju z grafiti, različnimi pristopi ulične umetnosti in področji skvotanja, sobivajo lokalne pobude, družinska podjetja, svetovna kuhinja, umetniške, aktivistične pobude in večkulturna socialna podjetja.

Avtorji so svoje poglede  zbrali v umetniški knjigi z naslovom TRUBARJEVA, Izrazi ulice v spreminjanju, ki je v elektronski obliki dostopna na omenjenem spletnem mestu (www.trubarjeva.si), svojo fizično kopijo pa lahko naročite tudi v vaš poštni nabiralnik (pišite na: apis@zavodapis.si).

V kolikor se sprehodite po najbolj posebni ulici v Ljubljani, bodite pozorni na vizualne intervencije, ki so prav tako del projekta. Na ulico, v njen eksterier, so umeščene portretne fotografije ljudi s Trubarjeve Mance Juvan, v interierje pa plakati Trubarjeve, ki jih je oblikovala Sava Kosmač. Opremljeni so s QR kodami, ki vas popeljejo na spletno mesto projekta, www.trubarjeva.si.

ulična_galerija_MancaJuvan_003