Razstava VOZim se dotika teme dostopnosti in spregovori o življenju gibalno oviranih oseb na invalidskih vozičkih. Fotografinja Teja Pahor je ustvarila fotoserijo o vsakdanjih izzivih, s katerimi se srečujejo osebe na invalidskih vozičkih. Stopnice, dež, sneg, težave z vstopom v trgovine, vlake in avtobuse so le delčki mozaika naše skupne resničnosti, ki jo gibalno ovirane osebe dojemajo drugače. Razstava tako uporabi fotografijo kot medij spodbujanja razumevanja drugačnosti.

Toplo vabljeni na otvoritev razstave, ki bo v ponedeljek, 29.aprila 2019, ob 19.30 v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad (Vojkova 73, Ljubljana).
Dež
Fotografinja je k sodelovanju povabila tudi “osebe na vozu,” kot same sebi pravijo gibalno ovirane osebe na invalidskih vozičkih. Skozi fotografsko delavnico so gibalno ovirane osebe razmišljale o vsakdanjih rečeh, ki njim pomenijo dodaten izziv.
Kaj njim pomenijo vsakdanje reči, kot so slabo vreme, nezmožnost vstopa v trgovine, samostojnost, enakopravnost, odnosi … in nenazadnje, kaj doživljajo, ko vidijo, da se nekomu smilijo?
Fotoserijo fotografinje Teje Pahor o skriti resničnosti življenja “na vozih” dopolnjujejo fotografije Jerneje Kobl, Urše Tonejec, Katrin Modic in Romane Šteblaj, udeleženk fotografske delavnice.
Razstava je nastala v okviru Zavoda APIS v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji in Zavodom ODTIZ.
Razstava bo potekala v okviru Evropskega tedna mladih 2019. Na ogled bo do 31.maja.
Ples
Fotoserija je nastala v produkciji  Zavoda APIS, ki razstavo soorganizira v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji in Zavodom ODTIZ.
Nastanek fotoserije je soomogočilo Ministrstvo za kulturo. Razstava pa je pridobila podporo v okviru Evropskega tedna mladih in jo soomogoča MOVIT, program Ključ do vključenosti, MIZŠ in programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.
Avtorica se za podporo pri nastanku razstave zahvaljuje Miji Pungeršič (Zavod ODTIZ) in Urši Tonejec, ki sta v fotoseriji sodelovali tudi kot fotomodela. Hvala tudi vsem ostalim sodelujočim: Adian Pajazetović, Aljoša Škaper, Besim Pepaj, Janez Moder, Katja Jezeršek, Miranda Škaper in Neva Danaja Pirc.
 Za več informacij nam pišite na apis@zavodapis.si.
152 - Web banner_900px - SL5
mz_logo_02_w400
mk_logo  MIZSUMnaue_logotip_odtiz3