Zavodu Apis smo v okviru projekta, ki ga omogoča UKOM – Urad vlade RS za komuniciranje, pripravili paket multimedijskih izobraževalnih gradiv za senzibilizacijo na področju migracij in mednarodne zaščite. V lanskem letu smo gradivo že predstavili nekaterim srednješolskim učiteljem, letos pa bi ga želeli razširiti tudi med učitelje zadnje triade osnovnih šol in med mladinske delavce.

Lastne izkušnje smo združili z znanjem dveh strokovnjakinj s področja, dr. Anice Mikuš Kos, predsednice Slovenske Filantropije z izjemnimi izkušnjami pri delu z begunci in dr. Mirjam Milharčič Hladnik, znanstvene svetnice ISIM ZRC SAZU, strokovnjakinje na področju migracij in izseljenstva. Izobraževalni materiali, ki so bili pred kratkim tudi nominirani za Evropsko nagrado za javne ozaveščevalne kampanje lokalnih skupnosti o migracijah in integraciji, so sestavljeni iz treh sklopov: begunstvo, priseljenstvo, izseljenstvo in begunstvo med Slovenci.

V mesecu oktobru ponovno organiziramo predstavitve oz. usposabljanja za učitelje in mladinske delavce v okviru našega projekta “Multimedijske izobraževalne vsebine za senzibilizacijo na področju migracij in mednarodne zaščite”, kjer bi jih želeli podrobneje seznaniti z vsebino in jim jo predati. Usposabljanje in vsa gradiva so brezplačna.

Srečanje bo v sredo, 9. oktobra, ob 14.30 uri v prostorih zavoda APIS na Ilirski 8, v Ljubljani. Z nami bo tudi dr. Anica Mikuš Kos. V kolikor se nam lahko pridružite v tem terminu, prosimo za potrditev udeležbe do 4.10. 2019.

 V kolikor bi na šoli ali zavodu imeli najmanj pet učiteljev oz. mladinskih delavcev, ki bi izrazili interes za uporabo gradiva pri svojem delu, pa bi predstavitev gradiv meseca oktobra lahko izvedli tudi na vaši lokaciji.

UKOM2

S klikom TUKAJ pa si lahko preberete nekaj več o vsebinah, o lanskoletnih srečanjih z učitelji ter njihovimi izkušnjami.

Vabimo vas, da se našega srečanja udeležite. Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s projektom, nam lahko pišete na manca@zavodapis.si ali pa nas pokličete na 041 827 400.