V soboto, 23. septembra ob 20.00, bomo na Kongresnem trgu v Ljubljani združili moči z bobnarskimi zasedbami Sherzer Brigade in Bokadema ter z udarnimi ritmi podprli projekt PeaceDrums. Gre za iniciativo, ki prihaja z italijanske Lampeduse in bo v enem večeru združila glasbenike po Sredozemlju. Skupaj bomo ustvarili močen val glasbe, ki bo preko sredozemskega morja širil idejo miru in sodelovanja.

final event cover

»Ta večer zvok, ki se širi preko sredozemskega morja, ne bo odmev vojn ali motorjev plovečih razbitin, ki prevažajo migrante. Vse bo preglasil zvok bobnov, ki bodo bobneli v čast bitju srca vseh tistih, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domovine.« www.peacedrums.it

Koncert na Kongresnem trgu umeščamo poleg razstave Dan v Sredozemlju, ki je v enem dnevu povezala kar 271 fotografov iz 7 sredozemskih mest. Na lanskem Photo Marathonu so ustvarili svojevrsten arhiv regije, ki razkriva lepoto kulturne raznolikosti in moč pogosto podcenjenih podobnosti in sinergij.

S koncertom PeaceDrums sledimo ideji razstave in kličemo k pozitivni družbeni spremembi, medkulturnemu razumevanju in sodelovanju v regiji. Hkrati vabimo k udeležbi na Photo Marathon – Ljubljana, ki se bo zgodil 14.10.2017!

»Silence is the only thing we cannot afford.« Giusi Nicolini

Koncert PeaceDrums in razstavo Dan v Sredozemlju organiziramo s podporo Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Koncert je brezplačen. Iniciativo PeaceDrums lahko podprete na www.peacedrums.it. Sredstva so namenjena glasbeni šoli Lampedusa, konservatoriju za glasbo v Damasku in organizaciji koncerta na Lampedusi.

Spremljajte nas na naši Facebook strani www.facebook.com/ZavodAPIS/ 

Fotografije: Veronika Savnik (Sherzer Brigade), Bokadema, Teja Pahor (razstava)