Konec meseca avgusta smo zaključili s tretjo edicijo glasbene mladinske izmenjave, tokrat z naslovom »United in Music«. V Kampu Kolpa Vinica so se med 30.7. in 7.8.2018 družili udeleženci iz Grčije, Jordanije, Libanona, Slovenije in Združenega kraljestva ter se posvečali predvsem glasbi in medkulturnemu dialogu.

S pomočjo zborovskega petja, razvijanja vokalnih tehnik in nastopanja, izvedbo lastnih glasbenih delavnic in delavnic medkulturnega dialoga, so razvijali različne veščine in s tem pridobivali neformalne kompetence. Najpomembnejša komponenta naše mladinske izmenjave pa je bila gradnja mostu med različnimi kulturami. Kratko predstavitev programa si lahko ogledate v videu:

Občutke udeležencev in veselje ob spoznanju, kako hitro lahko medkulturne ovire premostimo, si lahko ogledate tudi na naši Facebook strani in v evalvacijskih posnetkih:

Z izvedbo programa smo nadvse zadovoljni tudi organizatorji. Z udeleženci smo preživeli devet nepozabnih poletnih dni ob Kolpi, predvsem pa smo lahko ponovno prepoznali dragocenost glasbe kot izjemnega orodja za vzpostavitev in krepitev medkulturnega dialoga.

PROJEKTNI PARTNERJI: East and West Center for Sustainable Development (Jordanija), Generis (Libanon), Greek Forum of Refugees (Grčija), The Inside Out Programme (Združeno kraljestvo),  Zavod APIS (Slovenija)

KOORDINATOR PROJEKTA: Zavod APIS

vodja projekta: Teja Pahor, teja@zavodapis.si, +386 31 309 494

organizacija in povezovanje programa: Neva Danaja Pirc , neva@zavodapis.si

mentor: Nataša Kotar, natasa@zavodapis.si

glasbeni program: Katherine Bolden & Jaka Jarc & Hashem Kabreet

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+.

LOGOTIPI_erasmus in movit