Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Dan v Sredozemlju v Piran.

Pridružite se nam v nedeljo ob 18:30 na Tartinijevem trgu.

Razstavo bosta otvorili podžupanja občine Piran, ga. Meira Hot in pa nacionalna koordinatorka Unije za Sredozemlje Petra Kežman iz Ministrstva za zunanje zadeve RS. Kustosinja Manca Juvan bo predstavila kontekst nabora fotografij iz vseh sedmih vključenih mest sredozemske regije, o mednarodni fotografski iniciativi, na podlagi katere je razstava nastala, pa bo kratko spregovorila koordinatorka projekta Foto maratona v Sloveniji – Photo Marathon – Ljubljana Romana Zajec iz Zavoda APIS.


Otvoritev razstave se umešča v Evro-sredozemsko konferenco »Izobražujmo za dialog,« ki jo organizira Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Anna Lindh Fundacijo in Evro-sredozemsko univerzo EMUNI. Soorganizator je tudi Anna Lindh Fundacija, Slovenija.
V Zavodu APIS in organizaciji FRAME iz Libanona cenimo umestitev razstave v otvoritveni program visoko kvalitetne in nadvse aktualne Evro-sredozemske konference »Izobražujmo za dialog,« zato nas veseli, da je oddelek Unije za Sredozemlje MZZ pripoznal izobraževalni potencial fotografske akcije ter umestil fotografsko razstavo v program. 

Razstava bo na ogled na Tartinijevem trgu med 8.10. in 5.11. Vabljeni!

Več informacij se nahaja spodaj.

Hkrati vabimo k udeležbi na Foto maraton 2017, ki se bo 14.10.2017 znova zgodil tudi v Sloveniji.

tartini

 

Več o sami razstavi Dan v Sredozemlju si lahko preberete TU in več o sami konferenci ter programu na povezavi TU.

Več informacij o konferenci pa se nahaja na povezavi Anne Lindh fundacije TU  in na strani Ministrstva za zunanje zadeve, ki soorganizira mednarodno konferenco. Sledite povezavi TU.

Razstava je plod partnerskega sodelovanja Zavoda APIS, MZZ, organizacije FRAME iz Libanona ter drugih podpornikov projekta.

Giulia-Montoneri-Someones-dream---Le-rêve-de-quelquun---Sogni-altrui---nekogaršnje-sanje---حلم-احد-15-16-Palermo-PHOTO-MARATHON-2016-580213831_Image_2161_107_24_13

Giulia Montoneri | Someones Dream | Foto maraton 2016

 

 

Več informacij o programu konference je na voljo na spodnjih povezavah:

http://www.mzz.gov.si/fileadmin/pageuploads/foto/1710/Agenda.pdf

http://www.annalindhfoundation.org/sites/annalindh.org/files/documents/page/educate_for_dialogue_agenda.pdf