Razstavna hiša SEM, 18.12.2015 ob 20.00
MEDKULTURNI PROGRAM OB MEDNARODNEM DNEVU MIGRANTOV
PREMIERA KRATKIH FILMOV in KONCERT SKUPINE VAGANTES

foto za apis stran

Ob mednarodnem dnevu migrantov vas v petek, 18. decembra ob 20.00, vabimo v Razstavno hišo Slovenskega etnografskega muzeja.

20.00 premiera kratkih filmov Equality in Focus
21.00 nastop skupine Vagantes Glasbeno srečanje z Orientom

Kratke filme so ustvarile migrantke oz. ženske z migrantskimi koreninami iz Gruzije, Kolumbije, Ukrajine, Srbije in Rusije, udeleženke projekta Equality in Focus:

Osamljena – Nino Bektashashvili
Migrantka, mati v Sloveniji – Yady Lorena Meza Obando
Ne-kdo – Yuliya Molina
Ženska v hip hopu – Jasna Rajnar Petrović
Ljubezen me ponese – Ivana Stanojev

Premierni projekciji filmov bo sledil kratek pogovor z avtoricami in mentorico za družbeno angažirano video produkcijo Romano Zajec. Pogovor bo vodila somentorica dr. Mirjam Milharčič Hladnik z Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU.

Skupina Vagantes bo predstavila Glasbeno srečanje z Orientom, ki bo v koncertu združilo iransko, arabsko, grško in turško glasbo.

Tadeja Pance, vokal, činele, tamburin
Tomaž Šinigoj, violina
Miha Šinigoj, violončelo, kontrabas
Vasja Štukelj, arabski riqq, turške pavke kudum, kozarčki, perzijski daf
Boris Šinigoj, arabska lutnja, grški buzuki

V času dogodka si boste lahko v Razstavni hiši SEM ogledali tudi štiri gostujoče razstave, kjer dajemo glas in prostor ljudem, ki so sami na tak ali drugačen način vključeni v procese migracij. Razstave Podobe enakosti, MIGRACIJE – Ljubezen – Izginjajoči – Dobrodošel si, Migracije in mladi ter Projekt Čakajoči so zasnovali in pripravili: Zavod APIS, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje ter Muzej premoderne umetnosti. Več o razstavi na spletni strani SEM.

Dogodek organizirata Zavod APIS in Slovenski etnografski muzej. Projekt Equality in Focus je bil sofinanciran s strani Veleposlaništva Združenih držav Amerike, izveden pa je bil v sodelovanju z zavodom Mestna knjižnica Ljubljana in Inštitutom za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU.

Vstop je prost, vljudno vabljeni!

This project was funded, in part, through a U.S. Embassy grant. The opinion, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Authors and do not necessarily reflect those of the Department of State.

equality logotipi