Projekt Podobe Enakosti smo predstavili na dogodku Vrednost fotografije – Participacija / Alternativa, enem izmed spremljevalnih vsebin razstave Sebastiã Salgada, ki jih je organiziral Zavod Membrana / Fotografija v sodelovanju z Galerijo Jakopič.

Za odlično predstavitvijo terapevtske rabe fotografije Mateja Peljhana sledi po 23. minuti še predstavitev projekta, ki je v foto in video usposabljanje vključil v Sloveniji živeče migrantke. Rezultate, ki so jih udeleženke ustvarile in kontekst predstavita Romana Zajec, vodja projekta Podobe Enakosti ter Nino Bektashashvili, udeleženka projekta, ki smo ga v 2015 izvajali v Zavodu APIS. Nino je avtorica fotoserije Zgodba o njej ter filma Osamljena, tako o filmu kot fotoseriji spregovori tekom dogodka.

 

Predstavitvam sledi še okrogla miza, na kateri se Romani Zajec in Mateju Peljhanu pridruži še Robi Kroflič, uveljavljeni raziskovalce na področju vzgoje in izobraževanja, ki pri svojem delu z otroki pogosto uporablja fotografijo.
Vabljeni k ogledu!
Hvalaza povabilo Maruši Bertoncelj iz Pedagoške fakultete, Zavodu Membrana / Fotografija, Galeriji Jakopič ter Muzeju in galerijam mesta Ljubljane.