Konec meseca avgusta smo zaključili s tretjo edicijo glasbene mladinske izmenjave, tokrat z naslovom »United in Music«. V Kampu Kolpa Vinica so se med 30.7. in 7.8.2018 družili udeleženci iz Grčije, Jordanije, Libanona, Slovenije in Združenega kraljestva ter se posvečali predvsem glasbi in medkulturnemu dialogu.

S pomočjo zborovskega petja, razvijanja vokalnih tehnik in nastopanja, izvedbo lastnih glasbenih delavnic in delavnic medkulturnega dialoga, so razvijali različne veščine in s tem pridobivali neformalne kompetence.

Najpomembnejša komponenta naše mladinske izmenjave pa je bila gradnja mostu med različnimi kulturami. Občutke udeležencev in veselje ob spoznanju, kako hitro lahko medkulturne ovire premostimo, si lahko ogledate na naši Facebook strani in v evalvacijskih posnetkih:

Z izvedbo programa smo nadvse zadovoljni tudi organizatorji. Z udeleženci smo preživeli devet nepozabnih poletnih dni ob Kolpi, predvsem pa smo lahko ponovno prepoznali dragocenost glasbe kot izjemnega orodja za vzpostavitev in krepitev medkulturnega dialoga.

PROJEKTNI PARTNERJI: East and West Center for Sustainable Development (Jordanija), Generis (Libanon), Greek Forum of Refugees (Grčija), The Inside Out Programme (Združeno kraljestvo),  Zavod APIS (Slovenija)

KOORDINATOR PROJEKTA: Zavod APIS

vodja projekta: Teja Pahor, teja@zavodapis.si, +386 31 309 494

organizacija in povezovanje programa: Neva Danaja Pirc , neva@zavodapis.si

mentor: Nataša Kotar, natasa@zavodapis.si

glasbeni program: Katherine Bolden & Jaka Jarc & Hashem Kabreet

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+.

LOGOTIPI_erasmus in movit