V okviru projekta »Rhythm of Youth« bomo v skupnem ustvarjanju glasbe povezali mlade iz Grčije, Hrvaške, Italije, Romunije, Slovenije in Združenega kraljestva. Kulturno raznolikost bomo raziskovali ob reki Kolpi v Beli krajini, od 26.8. do 3.9.2015. V programu bomo združili glasbene delavnice in splošno koristne vsebine, povezane z glasbo in nastopanjem.

kolpa

Udeleženci aktivnosti bodo pridobili znanja s področja vokalne tehnike, zborovskega petja in harmonije, pisanja besedil in nastopanja. Naučili jih bomo tudi osnove uspešne samopredstavitve in poznavanje in razumevanje orodij Youthpass in življenjepisa Europass. Preko raziskovanja angažirane glasbe bomo razvijali angažirano razmišljanje in kreativno izražanje. Pokukali bomo tudi na vizualno plat in mlade seznanili z osnovami vizualizacije glasbe. Predstavili jim bomo osnove organizacije in promocije projektov ter možnosti, ki jih za mlade ponuja program Erasmus+. Z delavnico javnega nastopanja bomo nadgradili osnove glasbenega nastopanja in udeležencem prikazali osnovne “trike”, kako pustiti dober vtis na sogovornika in na publiko.

Zadnji večer izmenjave bomo organizirali javni nastop, na katerem bodo udeleženci predstavili pridobljeno znanje v obliki koncerta. Tako usposabljanje, kot tudi finalni nastop bomo posneli in ustvarili video, ki bo prikazal rezultate našega medkulturnega druženja.

V projekt bomo vključili udeležence predvsem glede na afiniteto do glasbe. Izkazati bodo morali interes do načrtovanja in priprave dela programa za izmenjavo. Pri tem bo ključ izbora udeležencev enakomerna zastopanost spolov, pri tem pa bodo prednostno izbrani predstavniki mladih z manj priložnostmi. Želena starost udeležencev je od 18 do 26 let.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+.

TRAJANJE PROJEKTA: 1.8. – 31.10.2015

PROJEKTNI PARTNERJI: ADIS (Romunija), Associazione TDM 2000 (Italija), The Inside Out Programme (Združeno kraljestvo), United Societies of Balkans (Grčija), Urbana mladež (Hrvaška), Zavod APIS (Slovenija)

KOORDINATOR PROJEKTA: Zavod APIS, Nataša Kotar, natasa@zavodapis.si

Capture