Screen Shot 2017-10-18 at 2.44.39 PM

BEJRUT- MARSEILLE – LJUBLJANA – BATNA – AMAN

PRIJAVITE SE TU!

5 organizacij iz 5 sredozemskih držav so v novi ediciji Foto maratona 2017 znova združili moči: FRAME iz Libanona, 15-38 Réseau Med iz Francije, Zavod APIS iz Slovenije, Jordan Pioneers iz Jordanije in L’Etoile du Sud iz Alžirije. Foto maraton se bo zgodil v vseh mestih sočasno v soboto, 14.10.2017.

K prijavi vabimo fotografe, tako profesionalne kot ljubiteljske, da sočasno zavzamejo ulice mediteranskih mest in v dvanajstih urah dokumentirajo dvanajst skrivnih tem. Rezultat bo nabor fotografij, ki bodo upodabljale dan v življenju petih mest.

 

 

Skupaj bomo dokumentirali ljudi in soseske ter ustvarili bogat dokumentarni arhiv. Z osredotočeno akcijo in usmerjeno domišljijo v kolektivni pogled si prizadevamo, da zanetimo dialog in odkrijemo vrsto podobnosti in raznolikosti, ki obdajajo naše morje.
PRIDRUŽITE SE NAM! Prijavite se preko platforme koordinatorja FRAME na povezavi TU.

Video lanskoletnega foto maratona si lahko ogledate TU:

MERILA STROKOVNE ŽIRIJE

Strokovna žirija bo ocenjevala udeležence fotomaratona – fotografe, ki so oddali 12 fotografij. Finalisti in zmagovalci bodo izbrani na podlagi celotne serije in ne na podlagi posameznih fotografij. Merila žirije po pomembnosti:

Dokumentarna vrednost in interpretacija teme: kako dobro fotoserija upodablja temo, ki jo dokumentira? Ali fotografije pripovedujejo zgodbo?
Splošen vtis: ima fotoserija moč pritegniti gledalčevo pozornost in jo zadržati?
Ustvarjalnost: je predmet fotografije upodobljen na edinstven način oziroma ali je navaden predmet prikazan iz zanimive perspektive? Ali fotografija izkazuje originalnost?
Tehnična kvaliteta: ali so ključni elementi dobro umeščeni v fotoserijo? Je fotoserija ostra? Je osvetlitev v ravnovesju? Je globina polja upoštevana/uporabljena?

Vsi predstavniki mednarodne žirije, ki bodo ocenjevali vsa vključena mesta v Foto maraton 2017, so objavljeni na strani frame.life. Žirantki iz Slovenije sta Manca Juvan in Meta Krese.

V vseh mestih bomo začeli ob istem času. V Ljubljani se 14.10. ob 10h srečamo v Atriju ZRC na Novem Trgu 2. Foto maraton se zaključi ob 22h.

Časovni razpored vseh lokacij v Ljubljani, kjer se bomo tekom Foto maratona srečevali, bo v kratkem objavljen. Sledite objave na FB Photo Marathon – Ljubljana.

Za dodatna vprašanja nam lahko pišete organizatorkama v Ljubljani Romani Zajec ali Teji Pahor na apis@zavodapis.si ali pokličete na 031 338 616.

Razstava, ki je nastala kot rezultat Foto maraton 2016, je na ogled v Ljubljani na Kongresnem trgu do 5.10. in v Piranu na Tartinijevem trgu do 5.11.2017

V vseh mestih gre za t.i. bottom up iniciativo civilne družbe na prostovoljni podlagi z namenom povezave Evro sredozemske regije, za preseganje razlik in spodbujanje strpnosti skozi fotografijo. Posledično sredstev za organizacijo, nagrade in podobno ni, Foto maraton tako poteka samo z prostovoljskim delom in s podporo podpornikov in sponzorjev.

Posebna zahvala gre Digitalni kameri, partnerju v Sloveniji. Hvala vsem podpornikom, ki soomogočajo Foto maraton: Atrij ZRCSEM – Slovenski etnografski muzej, MAO – Muzej za arhitekturo in oblikovanjeAbi Falafel, Foto Grad, Agencija Palladio, Zero d.o.o., RecosiTech, TechSoup SlovenijaSocialna akademija, oddelek Unije za Sredozemlje Ministrstva za zunanje zadeve,

partnerji_podporniki