manca editiranje_photo 1

 

Na delavnico editiranja foto projekta sem se odločil, ker sem se želel naučiti, kako iz gore fotografij izbrati najbolj sporočilne, jih postaviti v ustrezno zaporedje in z njimi na oseben način preko fotografije povedati svojo zgodbo. Manca na intenzivni delavnici ni dajala receptov in bližnjic, ampak nas je z veliko energije potrpežljivo vodila in z vprašanji spodbujala k razmišljanju.

Gal

 

Manca Juvan_foto Žan Peternelj

foto Žan Peternelj

Vabljeni na celodnevno delavnico s mednarodno uveljavljeno in večkrat nagrajeno slovensko fotografinjo Manco Juvan, kjer boste imeli priložnost, da predstavite svojo serijo fotografij nekomu, ki se že leta ukvarja s pripovedovanjem zgodb skozi fotografski medij in še posebej ceni ta kreativni proces.
Urejanje in izbiranje svojih fotografij je Ahilova peta fotografa, naj si bo zato, ker je sam v zgodbo preveč emotivno vpleten ali morda zato, ker je nekje v procesu izgubil cilj in s tem fokus pripovedi.

Na omenjeni intenzivni delavnici bomo udeleženci v zelo majhni skupini največ štirih udeležencev raziskovali številne vidike kako fotografije združiti v povezano in konsistentno celoto. Pogledali bomo vaše najboljše fotografije, narejene na eno temo (do 50 fotografij na udeleženca) in vam pomagali izločiti šibkejše in ponovljive fotografije, zato da bi kar najbolj učinkovito povedali zgodbo. Prav tako bomo govorili o pomenu zaporedja in o ritmu ter o editiranju za različne vrste prezentacij (projekcija, multimedija, knjiga, razstava, časopisna/revijalna reportaža,…)  V procesu bomo izvedeli več o pristopu fotografa, kadriranju, namenih in zmožnostih, da iz toka življenja poskusimo izluščiti njegovo bistvo. Več informacij lahko najdete TU.
Delavnica je namenjena tako profesionalnim fotografom, študentom fotografije kot fotografskim navdušencem, ki menijo, da imajo kaj povedati in tako s svojimi projekti prispevati k fotografski razpravi.

Datum: sobota, 17.3. med 09.00 in 20.00 uro, z odmorom za pizzo (vključeno v ceno)

Kraj: V prostorih Infocona d.o.o., Prevale 9, Trzin (Industrijska cona Trzin)
Cena: 110 EUR (vključen davek)
* dijaki, študentje 20 odstotkov popusta
Za Prijave (obvezno navedite: ime in priimek, naslov, telefon, za pravne osebe tudi naziv in DŠ) in informacije pišite in kličite na:
manca@mancajuvan.com in Manca – 041 827 400;

Prijave sprejemamo do vključno torka, 13.3.2015.

Rok za odjavo do vključno 13.3.2015.

 

Hvala tebi in vsem ostalim za zelo zanimivo delavnico. Na editingu sem bil prvič, prav gotovo pa ne zadnjič. Dobil malo drugačen pogled na fotografijo. Doslej sem vsako fotko gledal posamično in iskal njeno najboljšo formo – v seriji (za katerikoli namen) pa izpade čisto drugače. In običajo jih sestavljamo v serije – če ne drugače pa za fotoknjigo ali prezentacijo doma.

Marko Mulej

 

Sama sem že po prvem dnevu napisala, da ste mi dali vsi skupaj, absolutno pa z Manco na čelu, veliko za misliti. Delavnice sem se udeležila bolj iz trenutnega vzgiba in brez jasnih pričakovanj; oz. kot sem se šalila: zaradi splošne razgledanosti. Pa se je po dveh dnevih “druženja” izcimilo mnogo več. Manca je za podajanje novih znanj in za spodbujanje h kreativnemu mišljenju ubrala odličen pristop in vsaj meni prestavila meje v glavi. Splet okoliščin je prinesel tudi različne želje udeležencev za editiranje različnih projektov, kar je bil še dodaten plus celotne delavnice.


Lara Rojc

Za delavnico sem se odločila, ker bi rada v svojem poglabljanju fotografskega znanja stopila stopničko višje in ne imela fotografije samo zase, temveč tudi za ogled drugim. Hkrati mi je predstavljala izziv, saj mi je Manca tvoj pristop k aktivnemu sodelovanju in deljenju osebnih mnenj zelo všeč. Zaradi pestrosti želja vseh nas, sem izvedela več kot sem na začetku pričakovala. Odprla si nam nova obzorja in nov pristop k delu. Naša raznolikost nas je obogatila.


Barbara Kušar