V soboto 14.4. vas ob 20h prijazno vabimo v Atrij ZRC na otvoritev razstave Dan v Sredozemlju II, ki bo predstavila zmagovalne serije Foto maratona 2017.

Dan v Sredozemlju II je nadaljevanje lanskoletne odmevne razstave, o kateri so poročali RTV Slovenija, Delo, Dnevnik, Digitalna kamera in drugi. Gost lanske razstave je bil glavni koordinator mednarodnega Foto maratona Ali Sayed Ali iz FRAME Bejruta, letos pa bo razstavo otvoril večkratni zmagovalec Foto maratona Krix Berberian iz Libanona.

Majd-Manaa-The-mindful----Lattentif---Prisotni---المهتم--مكترث-15-16-Amman-PHOTO-MARATHON-2017-995712224_Image_2970_109_24_20

Majd Manaa: The-mindful | Lattentif | Prisotni | المهتم–مكترث – Amman-PHOTO-MARATHON-2017 | @FRAME

Razstava bo predstavila najkvalitetnejše rezultate kolektivne fotografske akcije, ki je sočasno potekala v 5 državah po izboru mednarodne žirije. Fotoserije bodo postavljene v center Ljubljane in predstavile rezultate iz domačega mesta, Ljubljane, Marseillesa – Francije, Bejruta – Libanona, Amana – Jordanije in Batne – Alžirije. Razstavljali bodo Myriam Boulos (Bejrut), Mayd Manaa (Aman), Madjid Hamadouche (Batna), Krix Berberian (Ljubljana), Julie Gazzoti (Merseille). Kuratorka razstave je mednarodno uveljavljena fotografinja Manca Juvan.

 

Na otvoritvi bo potekala tudi podelitev certifikatov vsem slovenskim finalistom in zmagovalcu Foto maratona Ljubljana. Prvič podeljujemo certifikate tudi mladim fotografom (8, 12, 12 let), ki so se udeležili foto maratona in ga uspešno zaključili. Manca Juvan bo povezovala pogovor z gostujočim fotografom Krixom Berberianom, ki bo predstavil novonastalo fotoserijo Fužine [V fokusu].

 

Razstava je plod partnerskega sodelovanja med Zavodom APIS in FRAME Beirut, nastala je s podporo Digitalne kamereCEWE knjige,  Atrija ZRC, Erasmus+ programa in Nacionalne agencije MOVIT.

 

Myriam Boulous, Beirut, Lebanon | Diversity---Diversité---Pestrost---تنوع-- | photo courtesy FRAME

Myriam Boulous, Beirut, Lebanon | Diversity—Diversité—Pestrost—تنوع– | photo courtesy FRAME

Razstava bo na ogled v Atriju ZRC do 27.4.2018. Ogled je mogoč kadarkoli v času delovanja LP bara, skozi katerega je vstop v Atrij ZRC. Vstop je brezplačen.

Pon – Čet: 8h-24h
Pet: 8h-1h
Sob: 9h-1h
Ned in praz.: 9h-15h