pm2016-fb-cover-2_slo-valid

Prvi foto maraton v Ljubljani 22.10. vabi vse, ki jih 12 urni fotografski izziv ne prestraši. Foto maraton bo sočano potekal v Ljubljani, Palermu, Napoliju, Bejrutu, Alžiru, Marseillu in Amanu. Fotografije bodo ocenjevali obiskovalci spletne platforme in mednarodna žirija.

22.10. se ob 10h udeleženci ljubljanskega foto maratona zberemo v Atriju ZRC. Udeležba je brezplačna, vendar je potrebna pravočasna registracija na platformi FRAME: www.frame.life. Spremljajte nas preko FB skupnosti Photo Marathon – Ljubljana.

Fotomaraton spodbuja angažirano rabo fotografije in s povezovanjem evro-mediteranskega področja razvija medkulturni dialog na ustvarjalen način. Hkrati razvija pristop k uporabi fotogafije kot orodja dialoga med skupnostjo in mestno upravo o uporabi javnega prostora, urbanistični ureditvi in ostalih temah. Na ta način maraton spodbuja aktivno participacijo in udeležence seznanja z različnimi možnostmi uporabe fotografije.

Koordinator ljubljanskega fotomaratona Photo Marathon – Ljubljana je Zavod APIS, glavni organizator pa je organizacija FRAME iz Bejruta, ki foto maratone in kolektivne akcije dokumentarne fotografije organizira na evro-mediteranskem področju že več let, med drugim v Italiji, Franciji, Libanonu, Alžiriji, Jordaniji, Libiji. Na strani glavnega organizatorja www.frame.life se lahko registrirate ter prijavite na foto maraton, hkrati pa najdete več informacij.

O prejšnjem foto maratonu je na BBC spregovoril tudi glavni organizator iz organizacije FRAME:

Zmagovalce maratona bo določila mednarodna žirija. Predstavnici žirije v Sloveniji sta Manca Juvan in Meta Krese. Celotno mednarodno zasedbo si lahko ogledate na spletni strani frame.life/events in TU.

 

Na vprašanja vam bomo odgovorili preko mail naslova romana@zavodapis.si ali telefonske številke 031 338 616.

Foto maraton v Ljubljani organizira Zavod APIS. Soorganizatorji: Atrij ZRCZavod Kersnikova, Rampa Lab. Dogodek podpirajo tudi Zavod Mladi zmajiSŠOF in Socialna akademija.